IMAMO SVETOVNA PRVAKA!!!

datum: 30.09.2014

kategorija: tekmovanja


Luka Božič in Sašo Taljat bosta na tekmovalno sezono 2014 ohranila poseben spomin. Medalji iz evropskega prvenstva in odličjem iz tekem svetovnega pokala sta dodala še zlato na svetovnem prvenstvu v ZDA.

Za Luko in Sašo je odlična sezona. Začela sta jo z osvojeno bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, nato sta na tekmah svetovnega pokala kar tri krat stopila na zmagovalni oder in kljub izpuščeni tekmi osvojila tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, za konec pa bronu iz svetovnega prvenstva 2009 dodala v letošnjem letu še zlato in tako postala svetovna prvaka v slalomu, natančneje v kategoriji kanuistov dvosedov.

Luka je zlati medalji dodal še bron v moštvenih vožnjah skupaj z Anžetom Berčičem ter Benjaminom Savškom. Odlične vožnje in dobro formo je pokazal tudi med posamezniki z osvojenim finalnim nastopom in končnim 8. mestom med kanuisti. Še tretjo odličje je Sloveniji priveslal Benjamin Savšek, ki je osvojil naslov svetovnega podprvaka med kanuisti.

Nekaj manj sreče ima v letošnji sezoni Urša Kragelj, ki je v prejšnji kar nekaj časa sanirala težjo poškodbo ramena, zaradi katere je bila primorana izpustiti velik del treninga. Kljub temu, da je na mnogih tekmah dokazala, da po hitrosti sodeč še vedno sodi v sam svetovni vrh, so jo pribitki kaznovali preboja na zmagovalni oder.

ISKRENE ČESTITKE VSEM DOBITNIKOM ODLIČIJ, TRENERJU DEJANU TESTENU IN OSTALEMU DELU EKIPE ZA ODLIČNO BORBO!!!

beni_svetovno_2.jpg
c1_svetovno.jpg
ekipa_svetovno.jpg
c2_svet_1.jpg
c2_svet_10.jpg
c2_svet_9.jpg
c2_svet_7.jpg
c2_svet_2.jpg
c2_svet_13.jpg
c2_svet_11.jpg
c2_svet_8.jpg
c2_svet_6.jpg