LUKA BOŽIČ in SAŠO TALJAT TRETJA V SKUPNEM SEŠTEVKU SVETOVNEGA POKALA

datum: 18.08.2014

kategorija: tekmovanja


Luka Božič in Sašo Taljat sta v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki se je zaključil s finalno tekmo v Augsburgu, osvojila bronasto medaljo.

Velika želja, marljivost in talent so le nekatere izmed kvalitet našega najboljšega čolna v letošnji sezoni, dvojca Božiča – Taljata. Veliki uspehi čez noč spremenijo marsikaterega športnika, večinoma na slabše, a ne Saše in Luka, ki še vedno stojita na realnih tleh, ostajata preprosta in odprta, prav nič drugačna od takrat, ko sem ju srečala prvič. Veliko zaslug za njun uspeh ima predvsem trener Dejan Testen, ki v fanta verjame že od samega začetka in ju spretno vodi preko vseh ovir na njihovi športni poti.

Pet velikih tekem, štiri medalje in eno šesto mesto je izkupiček kanuističnega dvojca, ki je kljub izpuščeni tekmi svetovnega pokala v španskem Seu, v skupnem seštevku osvojil odlično tretje mesto. Da sta fanta v življenjski formi sploh ni dvoma, vse kar si lahko želimo je le, da bosta tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Ameriki pokazala to kar znata in dodala bogati zbirki medalj še eno najžlahtnejših.

Hitre vožnje preko cele sezone prikazuje tudi Urša Kragelj, ki pa jo žal dotiki vratic stanejo zmagovalnega odra. Kljub temu je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila odlično šesto mesto, na posameznih tekmah pa bila kar dvakrat četrta. Upamo, da se prav na svetovnem prvenstvu povzpne še korak višje.

                                                         ISKRENE ČESTITKE!!!

sa__o_luka_1.jpg
sa__o_luka_6.jpg
sa__o_luka_2.JPG
sa__o_luka_8.JPG
sa__o_luka_9.jpg
sa__o_luka.jpg
sa__o_luka_7.jpg
sa__o_luka_3.jpg
sa__o_luka_4.jpg