PARAKAJAKAŠ DEJAN FABČIČ TRINAJSTI NA SVETOVNEM PRVENSTVU

datum: 07.08.2014

kategorija: tekmovanja


Parakajakaš in parakanuist Dejan Fabčič je na svetovnem prvenstvu v Moskvi osvojil dve trinajsti mesti.

Dejan, ki se je v lanskem letu prvič usedel v čoln, se je na svetovnem prvenstvu v Moskvi odrezal odlično. Kljub natrpanemu urniku tekmovanja, ko je imel nastope v kajaku in kanuju le dobre pol ure narazen, je pokazal, da se s pravim pristopom lahko doseže marsikaj. Prvič v svojem življenju se je na tekmi 200m v kajaku spustil pod magično mejo 50 sekund, ki je v zadnjem letu potrebna za vstop v finale. Žal tega dosežka ni uspel ponoviti v polfinalnih bojih, kjer je bil dve sekundi počasnejši, kar je zadoščalo za 13. mesto.

Dejan je poleg kajaka nastopil tudi v kanuju, kjer je ravno tako zasedel 13. mesto. V kanuju, ki ga vesla komaj mesec dni,  ga čaka še kar nekaj trdega dela. Ampak  glede na veliko predanost in željo, ki jo kaže že od samega začetka mislim, da bo kmalu prišel dan, ko bo na podelitvi v zraku zopet visela slovenska zastava.

Zadovoljen s prikazanim je po tekmi svoje občutke strnil v nekaj stavkov. »Tako v kanuju kot v kajaku sem zasedel 13 mesto. Ampak dve čisto različni tekmi. V kanuju sproščeno brez obremenitve, kajak pa borba do zadnjega atoma moči. Konkurenca je vedno hujša - lanski čas iz svetovnega prvenstva sem izboljšal za 4 sekunde pa je uvrstitev za dve mesti slabša. S prvenstvom sem zadovoljen ampak bo treba še  veliko delat. Hvala vam za podporo.«

                                                       ISKRENE ČESTITKE!!!

MOSKVA_002.jpg
MOSKVA_001.jpg
MOSKVA_3.jpg