NEVERJETNA BOŽIČ - TALJAT PONOVNO NA VRHU

datum: 22.06.2014

kategorija: tekmovanja


Luka Božič in Sašo Taljat delata v letošnji sezoni čudeže. Štiri velike tekme, štiri uvrstitve na zmagovalni oder. Več v prispevku ...

Izjemen talent in dobro delo sta vsekakor recept, ki mnoge pripelje v sam vrh. A kako na vrhu ostati je drugo vprašanje. Odgovor na njega vsekakor poznata Luka in Sašo, ki se v letošnji sezoni iz vsake tekme vrneta za medaljo bogatejša.

Zmagovalni pohod se je začel z evropskim prvenstvom, kjer sta osvojila bronasto kolajno. Sledila je tekma svetovnega pokala na olimpijski progi v Londonu, kjer sta zmagala. Na domači tekmi svetovnega pokala v Tacnu sta bila druga in danes v Pragi, kjer je ravno tako potekal svetovni pokal tretja. Z današnjo tekmo se je zaključil prvi del kajakaške sezone, kateremu sledi nekaj premora, nato pa v mesecu avgustu čakata fanta še zadnji tekmi svetovnega pokala in v začetku septembra svetovno prvenstvo v Ameriki, ki je glavni cilj sezone. Luko, ki tekmuje v dveh disciplinah, čaka v kratkem še evropsko prvenstvo mlajših članov.

Poleg fenomenalnega dvojca imamo v slovenski reprezentanci še en čoln, ki v letošnji sezoni širi svojo zbirko  medalj. To je Benjamin Savšek, ki je zmagi na domačem terenu v Tacnu dodal v Pragi še bron.

ISKRENE ČESTITKE!!!

PRAGA_C2.jpg
PRAGA_C2_2.jpg
PRAGA_C2_1.jpg
PRAGA_C1.jpg