NEJC ŽNIDARČIČ ZMAGAL NA TEKMI SVETOVNEGA POKALA V SPRINTU

datum: 21.06.2014

kategorija: tekmovanja


Da je Nejc Žnidarčič najboljši svetovni šprinter že kar nekaj let zapored je dejstvo. Ni večje tekme, iz katere bi se vrnil praznih rok. Po osvojenem četrtem mestu klasičnem spustu je napovedal bolj za zmago v njegovi paradni disciplini sprintu in tudi uspel. Več v prispevku...

Nejc Žnidarčič je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Lofru v klasičnem spustu zasedel četrto mesto, a hkrati napovedal, da bo v sprintu napadal vrh. To mu je z odlično finalno vožnjo tudi uspelo, saj je s progo opravil v minuti in dveh sekundah. Od najbližjega zasledovalca Richarda Hale s Češke je bil hitrejši za dve sekundi, od tretjeuvrščenega Avstrijca Gerharda Schmida pa za 2,78 sekunde. Najboljši slovenski tekmovalec v spustu na divjih vodah je bil najhitrejši že v kvalifikacijski vožnji, v finalni pa je nato veslal še hitreje.

»Končno mi je uspel sprint, kot ga znam odpeljati. Lahko rečem, da mi je uspela skoraj perfektna vožnja in vesel sem, da sem končno spet na najvišji stopnički. Proga je bila zelo fizična, z nekaj tehničnimi deli, tako da mi je bila pisana na kožo, kar sem tudi izkoristil,« zadovoljstva ni skrival Žnidarčič. Po četrtem mestu v klasiki in zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala trenutno zaseda drugo mesto: »Jutri me čaka težak dan, saj bom moral odpeljati zelo dobro klasiko, če bom želel konkurirati Avstrijcu Gerhardu Schmidu za skupno zmago v svetovnem pokalu. Avstrijec je danes kar presenetil s tretjim mestom v sprintu in je trenutno prvi v skupnem seštevku.« (prispevek pripravila: Nina JELENC)

NEJC_1.jpg
NEJC_2.jpg
NEJC_3.jpg
NEJC_4.jpg
NEJC_5.jpg
NEJC_6.jpg

ISKRENE ČESTITKE NEJC IN VELIKO SREČE JUTRI!!! SMO S TABO IN DRŽIMO PESTI!!!