MIRNOVODAŠI ZAČELI Z IZBIRNIMI TEKMAMI

datum: 21.04.2014

kategorija: tekmovanja


V italijanski Mantovi je potekala prve izbirna tekma za sestavo mirnovodaške reprezentance. Trener Jernej Župančič Regent je opisal obetaven začetek sezone domačih tekmovalcev v spodnjem prispevku....

Mednarodna tekma v italijanski Mantovi je bila ena od dveh letošnjih izbirnih tekem za reprezentanco na mirnih vodah. Iz KKSE se je tekmovanja udeležilo 5 mlajših mladincev, 2 mladinca in 2 trenerja. 

Mlajši mladinci - Mia Medved, Alen Telban, Jakob Klobučar, Vid Rutar in Blaž Jug - so se dobro borili, a v konkurenci večinoma 3 leta starejših niso imeli resnejših možnosti za preboj v polfinale. To je med njimi uspelo le Miji Medved v K1 na 200 in 500 m.

Ponos Mostarjev sta s ponovno zmago med mladinci v K2 na 1000 m ubranila Jani Jarc in Matic Klobučar. Klobučar je v močni konkurenci tekmovalcev dosegel tudi četrto mesto v K1 in bil hkrati zelo blizu zmagi. Po prvi izbirni tekmi sta tako Jarc in Klobučar na prvem in drugem mestu v K1 med slovenskimi mladinci na 1000m. 

Naslednja tekma bo 28. aprila na Bledu. Zadnja in končna izbirna tekma, ki bo dala imena za sestavo reprezentance, pa bo mednarodna tekma v Pieštanyh na Slovaškem konec maja.

Tekme v Mantovi se je udeležil tudi naš predstavnik parakajaka Dejan Fabčič. Kljub temu, da je tokrat nastopil izven konkurence, je bil s prikazanim nadvse zadovoljen. Veliko optimizma mu je dal nastop na 500 m, kjer mu je uspelo prikazati velik napredek v samem veslanju. Sam je tekmo opisal nekako takole: » Dobra družba, prikazan napredek in velika izkušnja na tekmovanjih v slabih razmerah. Super je bilo!«

mantova_1.jpg
 
mantova_2.JPG
  
mantova_3.JPG