PO DOLGI ZIMI VODA OBRISALA PRAH S ČOLNOV

datum: 07.03.2014

kategorija: priprave, tabori, treningi


Oktober je mesec, ko mlajši tekmovalci spravijo čolne in vesla pod streho ter pričnejo z različnimi oblikami treninga na suhem v upanju, da bo pomlad kmalu potrkala na vrata in jim omogočila povratek na vodo…

Za razliko od lanske zime in z njo povezanega slabega vremena, ki se je vleklo pozno v pomlad, je bila letošnja vsaj za našo regijo zelo prizanesljiva in kot kaže za enkrat tudi kratka. Lepo vreme in visoke temperature so skupino starejših in mlajših dečkov ter deklic in njihovega trenerja Dejana Stevanoviča prepričale, da je pravi čas za nase navleči kajakaško opremo, pograbiti prašen čoln in veslo ter opraviti prve zavesljaje v sezono 2014. Trening bo po besedah trenerja vsaj od samega začetka vključeval predvsem prilagajanje na vodo, s poudarkom »piljenja« osnovnih zavesljajev in tehnike na mirni vodi. V veliko pomoč bo ena najboljših pridobitev v prejšnjem letu-novo postavljena proga pod železniškim mostom v Solkanu, ki je že v zimskem času treninga omogočala kvaliteten trening med kajakaškimi vratci tako mladincem kot članom.

S pomočjo staršev smo v objektiv ujeli prav prvi trening dečkov in deklic na vodi, cicibani in cicibanke pa bodo se bodo še nekaj časa pripravljali na suhem v upanju, da bodo temperature kmalu dovolj visoke tudi za njihove prve zavesljaje v novem letu….

                                                                    

slika_stevo_voda.JPG